Vidám gyereksereggel nyitotta meg kapuit a Rákóczi Tábor Sátoraljaújhelyen

  • 2021-06-11

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján megnyitotta kapuit a teljes egészében megújult Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont Sátoraljaújhelyen. A Rákóczi Szövetség közössége az épület felújítása által olyan értékkel gazdagodik, ami a következő évtizedekben szolgálni tudja a magyar fiatalok találkozásait és élményeit.

Több mint 40 000 m2-nyi terület, nagyságrendileg 1000 m3 beton és 100 tonna betonacél – ezek a főszámok jellemezték a projektet, amely a Hunép Zrt. kivitelezésében készült el, s a következő elemekből áll: 1 nagy főépület, mely rendezvényteremből, étteremből és hotelből tevődik össze. Ezek eredetileg mind különálló épületek voltak, s a felújítás során 1-1 összekötő szárnnyal lettek egy komplexummá alakítva. Ezen kívül 8 db szálláspavilon, 2 db közösségi tér, egy orvosi rendelő, egy játszóház és egy porta is kialakításra került.

Bakos Miklós, a HUNÉP Zrt. vezérigazgatója ünnepi beszédében elmondta: örömmel tölti el a HUNÉP dolgozóit, hogy több mint 500 gyerekkel telt meg a tábor a világ minden pontjáról, és jó látni hogy boldogan élvezik a tábor nyújtotta szolgáltatásokat. „A legnagyobb kihívás a terület adottsága volt, hiszen egy hegyen kellett kivitelezni az építményt, valamint az, hogy javarészt meglévő épületeket kellett felújítani és azokhoz hozzátoldani.”  – emelte ki Ráthi Tibor projektvezető.

„A meglévő alapok felújítása mindig nagy feladat, hiszen a régi épületeknél nem tudjuk, hogy a feltárásnál mivel fogunk találkozni.” – mondta el a helyszínen Deák Viktor projektvezető. – „Gyakorlatilag mindig a helyszínen kell megoldani a problémákat, s ez sok kihívást hordoz magában, de ezzel együtt talán nagyobb a sikerélmény is.” – tette hozzá.

Jó érzés látni, hogy kész lett a projekt, s határidőre lett kész. Mindig nagy motiváció megfelelni a szakmai elvárásoknak. A tervezőnek sem volt könnyű dolga ebből a szempontból.” – hangsúlyozta Hegymegi Tamás termelési igazgató.

A megnyitó eseményen a HUNÉP munkatársai mellett jelen volt többek között Gulyás Gergely miniszter úr, Veres András püspök és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke is.