Újabb nemzetközi díjjal jutalmazták Debrecen új strandját, elképesztő mezőnyben

  • 2021-07-16

Kínai, dubaji és angliai épületek között lett a zsűri kedvence az Aquaticum Debrecen Strand.

A legnagyobb nemzetközi építészeti platform, az Architizer minden évben meghirdeti az A+ Awards nevű díjátadóját, melyen a legjobb épületeket jutalmazzák a különböző megtisztelő címekkel. Ezen a rangos versenyen jutott döntőbe két kategóriában is a BORD Építész Stúdió a debreceni Aquaticum strandfürdő terveivel. Az Aquaticum Debrecen Strand a rekreációs kategóriában (’Gyms and recreation centers’) és a speciális ’PLUS’ díjkategória ’Architecture +Engineering’ csoportjában is a legjobb öt alkotás közé került.

 

A Hunép Zrt. által kivitelezett komplexum olyan épületeket előzött meg, mint a közönségdíjat elnyerő dubaji Jövő Múzeuma, a kínai Skyboat, a cambridge-i Paper Store múzeum és a Crystal, a vízszintes felhőkarcoló Csungkinban.

 

Várakozáson felüli látogatottság

Az új nagyerdei strand tavaly nyáron nyitott meg, s már ebben az évben több, mint 161 ezren fürdőztek a komplexumban, amely nem csak a közönség, hanem a szakma tetszését is elnyerte. Már a tervezési szakaszban az elmúlt időszak legjobb pályázati tervei közé sorolta a strandot a holland Mark Magazin. Továbbá idén januárban a legnagyobb példányszámú brit építészeti magazin, a Royal Institute of British Architects címlapjára került az Aquaticum Debrecen, melyet a világ legjobb fenntartható építészeti alkotásai közé választottak.

 

A létesítmény május közepén nyitott meg újra, s a tavalyi tapasztalatok és a vendégek visszajelzései alapján néhány változtatást eszközöltek a strandon – a HUNÉP segítségével. A sétányokat kiszélesítették, a gyermekjátszó és a kondipark árnyékolót kapott, de több újdonság is várja a látogatókat, például trambulin és baba-mama szoba is.

Forrás: dehir.hu

Szerkesztő: Gál Orsolya