Tovább fejlesztik a nagyerdei övezetet

  • 2021-02-26

Bővítik a sétányt, újabb fényjátékot alakítanak ki, játszóteret építenek és több ezer növényt telepítenek.

 

Eredményes volt az a közbeszerzés, amit Debrecen önkormányzata írt ki a Varázserdő projekt második ütemének kivitelezési munkáira. A Közbeszerzési Értesítőbe feltöltött összegzés szerint a munkát két debreceni cég, a Hunép Zrt. és a TÁRS-95. Kft. nyerte el közös ajánlatával; a munkát 580 millió forintért vállalták.

Mint ismert, 2017-ben jelentették be, hogy az állam számos debreceni turisztikai fejlesztést támogat, köztük a „Varázserdő-Debrecen Nagyerdő” projektet is, melynek első ütemében alakították ki a sétányt az új debreceni strand Pallagi út felőli oldalán.

A második ütemben újabb háromezer négyzetméterrel bővül majd a sétány, építenek egy játszóteret, padokat, kukákat, kandelábereket helyeznek ki, öntözőrendszert is kiépítenek több mint ezer négyzetméteren, hiszen több ezer növény; cserje, évelő és díszfű telepítése is része a munkának. A II. János Pál pápa térnél pedig egy újabb fényjáték kerül kivitelezésre.

A kiírás szerint ez lesz a feladat: kültéri díszvilágító lámpa elhelyezése előre elkészített tartószerkezetre, felületbe süllyesztett kivitelben, körszimmetrikus fényeloszlás LED-es: 212 db.  A programok naptári bejegyzés alapján automatikusan futnak, de van lehetőség kézi beavatkozásra is. Lehetőség van a távoli elérésre is, amivel a programokat lehet kezelni. Az RGB LED fényforrású lámpák a programozható vízi attrakció részeként a vízpárát megvilágítják, és központi, az egyes elemek (lámpák és vízkép) összehangolt működését szabályozó vezérléssel rendelkeznek.

Ebből is látszik, hogy a munka része lesz egy programozható vízi attrakció kiépítése. Körülbelül 50 méter hosszon a burkolatba süllyesztve építenek ki egy vízpermetet létrehozó (11 helyen, pontonként 4) párásító fúvókát.

 

A szerződéskötési moratórium március 5-én jár le, azt követően köthetik meg a kontraktust a felek. A nyertesnek négy hónapja lesz a munka elvégzésére.

 

Forrás: dehir.hu

Fotó: debrecen.hu