Hamarosan elkészül a Sensirion debreceni gyára, akár már májusban indulhat a próbaüzem

  • 2021-04-16

Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője azt mondta, folyamatos a munkaerő-felvétel, de mivel a gyártóbázis bővíthető, így a következő években újabb és újabb munkatársak alkalmazását tervezik.

A rossz idő ellenére sem áll le a munka a Határ úti ipari parkban. A Sensirion gyára előtt már készül az aszfaltozott út és térkövezik a parkolót is. Nem csak kint, bent is dolgoznak a munkások, a tervek szerint már május végén, június elején elkezdődhet a gyártás az üzemben. Az itt készült termékeket elsősorban áramlásmérésekre fogják használni például az autóiparban vagy az egészségügyben.

Túlnyomó többségben exportra fogunk gyártani. Ennek a logisztikai útvonala az lesz, hogy az anyavállalatunk felé értékesítjük, és az anyavállalat értékesíti közvetlenül a vevőknek számlán. Viszont mi közvetlenül már a megrendelőknek – elsősorban Németországba – fogjuk szállítani – mondta Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője.

Az 5000 négyzetméter alapterületű gyárban idén mintegy ötven fő kezdi majd el a munkát, de ha minden a tervek szerint halad, néhány év alatt – ahogy az üzem bővül – a munkavállalók száma eléri a kétszázat. A svájci cég európai gyárát azért Debrecenben nyitja meg, mert itt voltak a legjobbak a feltételek egy ekkora beruházáshoz.

A SZINORG és a Xanga Cégcsoport közös fejlesztésében épülő üzem fontos ipari fejlesztés

A betelepülő külföldi cégek egy része nem saját maga fejleszti a gyárat, hanem bérli. Ez a „built to suit” konstrukció arra vonatkozik, hogy mi bérlői igényeknek megfelelően fejlesztettük a gyárat, és hosszú távra bérbe adtuk – mutatott rá Herdon István, a Xanga Investment & Development Group vezérigazgtaója.

A Sensirion termékei iránt egyébként most, a világjárvány idején is nőtt a kereslet. A svájci cég ugyanis – egyebek mellett – olyan szenzorokat is gyárt, amelyeket lélegeztetőgépekben használnak.

 

A munkálatokba az alábbi videó enged betekintést:

Forrás: dehir.hu

Szerkesztő: Gál Orsolya