Új nevet kapott a felújított Főnix – lezajlott az átadó ünnepség

  • 2021-10-22

Átfogó felújításon esett át a Főnix Csarnok, amely új arculattal és logóval ezentúl Főnix Arénaként él tovább – mondta Papp László polgármester az átadóünnepségen.

A város 2002-ben átadott ikonikus építménye jelentős felújításon ment keresztül, még biztonságosabb, energiatakarékosabb és modernebb lett. Az ország második legnagyobb csarnokát február 1-jén vette át kivitelezésre a HUNÉP Zrt., mostanra pedig már készen áll a közelgő sporteseményekre.

Fotó: Porcio Norbert – TRILITE STUDIO

 

A hivatalos átadóünnepségen Papp László azt mondta, a létesítmény teljes egészében újjáéledt: új arculatot kapott, technikailag is megújult és „egy teljesen új világ alakult ki” az immár Főnix Arénában.

Korábban Főnix Csarnokként ismerte az ország, most új arculattal és logóval Főnix Arénaként él tovább ez a fantasztikus sportlétesítmény. Biztos vagyok abban, hogy a felújítás minden tekintetben kiszolgálja mind a sportolók, mind a szurkolók igényeit. Alig várjuk, hogy megnyithassa kapuit a nagyközönség előtt, hiszen hamarosan egy jeges nemzetközi esemény helyszíne lesz, így Debrecen és az ország sportszerető közönsége nemsokára birtokba veheti a megújult Főnix Arénát – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette, többek között megújultak az audiovizuális emelek, az öltözők, kiszolgálóterek és közlekedők új burkolatot kaptak – teljes belső megújításon esett át az épület.

 

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke az eseményen arról beszélt, hogy számtalan nevezetes esemény fűződik a Főnix nevéhez. Példaként említette, hogy itt lett világbajnok Csollány Szilveszter, itt lett először világbajnok a magyar női kézilabda junior válogatott, de járt már itt az Iron Maiden és Brian Adams is – és természetesen a Tankcsapda is itt tartja minden év végén a szilveszteri koncertjét. Kiemelte, a megújult Főnix Aréna lesz a harmadik állomása a rövidpályás gyorskorcsolya világkupának, ahol a téli olimpiai kvótáért küzdenek majd a sportolók.

Arra készülünk, hogy most egy fantasztikus Európa Kupának legyünk tanúi. November 18. és 22. között itt lesz a férfi és női short track világkupa, a teljes magyar csapattal. – tette hozzá.

Bardóczy Gábor kormánybiztos azt mondta, a Főnix Aréna egy négylépcsős állomás első pontja, amely később ahhoz vezet, hogy a magyar sportlétesítmények felkerüljenek a világesemények megrendezésére alkalmas helyszínek térképére.
A fejlesztések mind azt szolgálták, hogy az ide érkező vendégek és a debreceniek jól érezzék magukat, illetve maga a létesítmény ki tudja őket szolgálni – hangsúlyozta.

Forrás: dehir.hu

Szerkesztő: Gál Orsolya