Elérte legmagasabb pontját a Debrecen belvárosában épülő szálloda

  • 2021-10-07

Négycsillagos üzleti szállodát épít Debrecen belvárosában a Szinorg Csoport projektcége, a Bajcsy Invest Kft. A projektben a Hunép Zrt. a Hajdu-Alu alvállalkozójaként vesz részt a szerkezetépítésben. Júniusban tették le az új hotel alapkövét a Bajcsy-Zsilinszky utcán, a tervek szerint jövő nyáron már meg is nyitja kapuit az első nagy nemzetközi brand alatt működő szálloda a városban.

A Bajcsy-Zsilinszky utcán a bejárati szint feletti négy lakószinten összesen 155 szobát, illetve apartmant alakítanak ki. Lesz a hotelben egy 120 fős étterem és egy ugyancsak 120 fős konferenciaterem is, a vendégek autóikkal a mélygarázsban parkolhatnak majd le.

Október 5-én Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy 106 napja tették le az alapkövet, s most érték el az épület legmagasabb pontját. Az esemény alkalmából bokrétaavató ünnepséget tartottak. Szűcs Gyula úgy fogalmazott, innen a következő ünnepségig több idő kell majd, mint az alapkőletételtől a bokrétaavatóig. Elmondta, július második felében, nagyszabású rendezvénnyel szeretnék majd megnyitni az első debreceni, nemzetközi brand alatt működő Mercure szállodát.


Horváth Péter
, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a nagy kapacitású pályázati konstrukcióba 40 szálláshely létesítése vagy fejlesztése nyerte el a vissza nem térítendő támogatást. Kiemelte, a debreceni szálloda mellett egyik sem teljesítette ilyen gyorsan a vállalt fejlesztéseket, építéseket. Hangsúlyozta, a Kisfaludy-program keretében Debrecenben 147 projekt mintegy 19,2 milliárd forint támogatást nyert el, míg a megyében 1150 pályázatot nyertek meg. Az európai uniós forrásokat is beleszámolva közel 37 milliárd vissza nem térítendő támogatás érkezett vagy érkezik a térségbe.

Papp László polgármester arról beszélt, hogy Debrecen turisztikai szempontból egy erős ősz előtt áll.
A város gazdaságát tekintve egy olyan korszakát éli, amikor nincs olyan szektor, amely ne növekedne, fejlődne és ne generálna új munkahelyeket. A turizmus az egyik leginkább növekedést mutató ágazata a debreceni gazdaságnak – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utcai intézmény esetében üzleti és nem wellness szállodáról beszélünk.

Forrás: dehir.hu

Szerkesztő: Gál Orsolya