Fennállásának egyik legsikeresebb évét zárhatja a Hunép Zrt.

  • 2021-10-29

A cég 30. évfordulóját ünnepeli, s mintegy 20 milliárd forintos forgalommal számol. A Hunép Zrt. jelenleg is több városi projektben vesz részt, vezetőink pénteken jubileumi tájékoztatón ismertették a társaság jelenlegi gazdasági helyzetét.

A HUNÉP mindig is több volt egy építőipari vállalatnál. Célunk, hogy olyan épületeket hozzunk létre, amelyek az azt használók életteréül szolgálnak majd. Munkánk akkor nyeri el értelmét, ha az elkészült ingatlanok megtelnek élettel, betöltik funkciójukat és az ott élők, dolgozók hétköznapjainak megfelelő helyszínét adják.” – mondta el az eseményen Bakos Miklós vezérigazgató.

A cég története egyik legsikeresebb évét zárhatja, annak ellenére, hogy a piacon vannak hátráltató tényezők.

Ami nagyon nagy nehézséget jelent, az az általánosan az építőipart most sújtó építőanyag áremelkedés, béremelkedések, vállalkozóhiány, szakemberhiány, tehát ezekkel a tényezőkkel kell megküzdeni nap mint nap ezeknél a projekteknél is, ez alól nincs kivétel – emelte ki Hegymegi Tamás termelési igazgató.

Bakos Miklós vezérigazgató

Országszerte mintegy 900 projektben vettünk részt az elmúlt három évtizedben, munkánkat többször is szakmai kitüntetésekkel díjazták. Jelenleg egy-egy munkával telített időszakban – alvállalkozókkal együtt – 1000-1200 embert foglalkoztatunk.

Cégünk vezérigazgatója a jubileumi tájékoztatón elmondta: a város gazdasági stratégiájához igazodva hamarosan új vállalatirányítási rendszert vezetünk be, hogy munkatársaink hatékonyabban használják a digitális technológiát.

– Hatalmas lehetőséget ad minden vállalkozásnak, így nekünk is, erre fel kell készülni, fel kellett készülni. Az elmúlt három évben folyamatos ráncfelvarrással alakítjuk a társaságunk szerkezetét és készülünk arra, hogy ezeket a feladatokat meg tudjuk valósítani, meg tudjuk lovagolni azt a gazdasági fejlődését, amelyben a város napjainkban él – mondta Bakos Miklós. Hozzátette: a következő öt-tíz év erről a gazdasági versenyhelyzetről szól majd, amelyben hátrányba kerül, aki most nem lép.

 

Környezettudatosság és innováció

A kivitelezés során elsődleges szempont a fenntarthatóság, a környezetbarát technológiák és anyagok használata. Tökéletesen tudatában vagyunk, hogy mekkora felelősségünk van az utánunk jövő nemzedékek felé. Az elmúlt 10 évben hatalmas változás történt az építőiparban is. Cégünk folyamatosan követi az iparágban történő változásokat és alkalmazza a legújabb fejlesztéseket. Elkötelezettek vagyunk az innovációban.

Forrás: dehir.hu

Fotó: haon.hu/Czinege Melinda

Szerkesztő: Gál Orsolya