Segítség a gyermekek gyógyulásához

  • 2022-07-22

Az I. HUNÉP Labdarúgó Kupán összegyűlt egymillió forint értékű adományt 2022. július 20-án, szerdán adtuk át a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája alapítványának. Az alapítvány a támogatás segítségével egy gyermekneurológiai vizsgálatokra alkalmas EMG-készüléket vásárolt a Gyermekklinikának.

„A koronavírus-járvány rendkívüli kihívások elé állította az egészségügyet. Ezzel a támogatással is szeretnénk megköszönni azt, amit értünk tettek, tesznek az egészségügyi dolgozók.” – fogalmazott Bakos Miklós, vezérigazgató.

Adományátadás – Bakos Miklós, HUNÉP Zrt. vezérigazgató (Fotó: unideb.hu)

Az I.HUNÉP Labdarúgó Kupát 2022. júniusában rendeztük meg, amely a mozgás öröme mellett nemes célt is szolgált: a nevezési díjból összegyűlt összeget egymillió forintra kerekítve a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika alapítványának ajánlottuk fel. A kezdeményezésben a részt vevő vállalatok is első szóra a partnereink voltak.

Az adományt dr. Szabó Tamás, klinikaigazgató, az alapítvány kuratóriumi elnöke vette át, 2022. július 20-án, szerdán, a gyermekklinikán.

“Az elmúlt két évben szisztematikusan fejlesztettük a gyermekneurológiát, ennek egyik legfontosabb eleme volt az EMG-készülék beszerzése. Az alapítvány évente mintegy 20 millió forintot fordít a gyermekklinika műszerparkjának korszerűsítésére. A központi fejlesztések mellett a klinikának és alapítványainak felajánlott pénzből számos új műszert szereztünk be” – ismertette dr. Szabó Tamás.

dr. Szabó Tamás, klinikaigazgató (Fotó: unideb.hu)

Az alapítvány célja a műszerbeszerzések mellett az is, hogy támogassa a klinikán folyó kutatásokat és a dolgozók képzését is. Most támogatásunk segítségével egy 11 millió forint értékű, elektrofiziológiai vizsgálatokra alkalmas EMG-készüléket vásárolt a gyermekklinikának. Ez az eszköz a különböző idegrendszeri betegségek (pl. migrén és más típusú fejfájások, agy keringési betegségei, epilepszia, szklerózis multiplex, Parkinson-kór, mozgászavarok, neuropáthiák, Alzheimer-kór, stb.) felismerésének egyik legjobb eszköze, amely segít a diagnosztikában.

A kezdeményezésben résztvevő cégek:
Betonacél Szerelő Kft., Fekete Vill 94 Kft., Frissbeton Kft., Globál Sport Kft., IAS Automatika Kft., MAPEI Kft., MNK Hungary Zrt., Monolit Épszer Kft., OTIS Felvonó Kft., Vagyonvill Debrecen Vagyonvédelmi Kft., HUNÉP Zrt.

Szívből örülünk, hogy a résztvevő partnervállalatainkkal együtt részesei lehettünk egy olyan eseménynek, amellyel a beteg gyermekek gyógyulását komfortosabbá, vizsgálataikat pedig korszerűbbé tehetjük.