Megkezdődtek a belső bontási munkálatok a Csokonai Színházban

  • 2020-11-10

Jelenleg nyolcvanan dolgoznak a város ikonikus épületében, ami három év múlva az ország egyik legkorszerűbb színháza lesz.

Próza és dal helyett most a légkalapácsok muzsikájától hangos a Csokonai Színház. Bő egy hónapja kezdődött az épület belső bontása, ami várhatóan 4 hónapig tart majd. Az elvégzendő feladat nagyságát jól érzékelteti, hogy a bontás során 5 ezer köbméter törmelék elszállításáról kell gondoskodni.

Fotó: Kandert Szabolcs

 

„Az általános bontási munkákból most a földszinten és a pinceszinten magas fokú készültség van, a többi szinten a nyílászárókat bontották ki. A szakipari, a villamos- és gépészeti bontások elkészültek az épületen” – magyarázta Hegymegi Tamás, a Hunép Zrt. termelési igazgatója. „A teátrum belső bontási munkáin jelenleg 80-an dolgoznak. Az eredeti ütemterv szerint haladnak, így jövő héten már hozzá foghatnak a színpadtechnika bontásához is.” – tette hozzá.

A mai bejáráson részt vett Puskás István is. Az alpolgármester azt mondta, jó kezekben van a nagy múltú kőszínház.

„Látom, hogy itt már javában zajlik a munka, úgyhogy ez már több, mint ígéret, és több mint bizakodás, mert most már biztosak lehetünk abban, hogy el fog készülni ez a gyönyörű színház, amely 3 év múlva már egy sokkal magasabb minőségű szórakozási lehetőséget fog városunknak kínálni.”

A színház teljes felújítása 9,6 milliárd forintba kerül, a munkálatok során kívül-belül megújul az épület. A játszóhely modern színpad, hang- és világítástechnikát kap. Bővül a nézőtér befogadóképessége is, így 2023-ban már több mint 600-an élvezhetik majd itt az előadásokat.

 

Forrás: dehir.hu