Különleges koncertet adott a Csokonai Színház társulata a megújuló színház falai között

  • 2021-01-28

A magyar kultúra napja meghatározó nemzeti identitásunkban. – olvasható Papp László, Debrecen polgármesterének Facebook oldalán. Hozzátette: Ezen a napon született meg magyarságunk egyik alapköve, Kölcsey Ferenc Himnusza. Ugyanakkor ebben az esztendőben egy másik nagy költőnkről sem feledkezhetünk meg ezen a napon, hiszen 2021 Pilinszky János-emlékév is! Idén ünnepeljük születésének 100. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Csokonai Színház társulata különleges koncerttel készült a megújuló színház falai között. 

A társulat tagjai igyekeznek olykor-olykor kedveskedni valamivel a színház szerelmeseinek, így a különleges koncert után a mai napon este 19 órától közzéteszi online a Ha álom az élet című előadását. A George Sand szövegeinek felhasználásával, Adélaïde Pralon színpadi adaptációjával, Varga Klári és Szakács Hajnalka főszereplésével készült, 2017-ben bemutatott produkció egy különleges életutat visz színre. A darab január 31-én éjfélig lesz ingyenesen megtekinthető a színház Facebook-oldalán és honlapján közzétett linken.

2021. január 22 – A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja meghatározó nemzeti identitásunkban. Ezen a napon született meg magyarságunk egyik alapköve, Kölcsey Ferenc Himnusza.

Ugyanakkor ebben az esztendőben egy másik nagy költőnkről sem feledkezhetünk meg, amikor a magyar kultúrát ünnepeljük, hiszen 2021 Pilinszky János-emlékév is! Idén ünnepeljük születésének 100. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Csokonai Színház társulata különleges koncerttel készült a megújuló színház falai között.

Együtt vagyunk Debrecen!

Közzétette: Papp László – 2021. január 21., csütörtök

Forrás: dehir.hu