Világszínvonalon is kiemelkedő technológiával újítják fel a Csokonai Színházat

  • 2022-02-15

„Az ilyen épületeknek lelke van, a felújításához mindig nagy tisztelettel kell nekikezdeni és végigvinni.” Ehhez a munkához is elengedhetetlen egy kiváló és elkötelezett csapat, a száz fő fölötti mérnöki gárda, akik ma a Hunépet erősítik. „Mi is nagyon odafigyelünk arra, hogy támogassuk őket a fejlődésben, a szakmai képzésekben, továbbtanulásban, bérfejlesztésben.” mondta Bakos Miklós vezérigazgató a Debrecen televízió műsorában.

Tavaly ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Hunép Zrt. Az 1991-ben alapított vállalat ráadásul a tavalyi évét története egyik legnagyobb forgalmával, mintegy 20 milliárd forintos árbevétellel zárhatta. A Hunép nevéhez számos jelentős városi projekt kötődik, például a Nagyerdei Stadion, az Aquaticum Strand, a Nemzetközi Iskola felépítése, vagy az épp most is folyamatban lévő Csokonai Színház felújítása. 

De nemcsak helyben, hanem országszerte végzett és vállal munkákat, kihívásokat a Hunép, s eddig mintegy 900 projektben vett részt. A Debrecen Televízió Esti közelkép című műsorának vendége Bakos Miklós, a cég vezérigazgatója volt.

– Az elmúlt három évtizedben jelen voltunk Debrecen városának építésében, s különleges munkákat is vállaltunk. A kivitelezés alatt nehezebb fogásokkal is találkoztunk, de ez fejleszt, inspirál bennünket – emelte ki Bakos Miklós.

A közel három év átfutási idejű munka során különböző építészeti megoldásokat, az elmúlt korok felújításainak a nyomát, a beavatkozásokat kellett feltárni, értékelni, ezek pedig kifejezetten nagy kihívás elé állítanak bennünket. A feltárási fázisokon és a szerkezet újraépítésén túl vagyunk, most folyik azon technológia beépítése, ami a mai kor elvárásainak maximálisan megfelel, s világszinten is top kategóriát képvisel, ezáltal a legjobb lehetőségeket fogja elhozni a debreceni közönség számára.

A debreceni régió különösen szerencsés beruházások szempontjából, ez elszívja a munkaerőt. Mi viszont hosszútávban gondolkodunk, így partnerségi viszonyban működünk együtt a vállalkozó partnereinkkel, ami megfelelően biztosítja a lehetőségeinket. Nagyot léptünk előre a bérezés tekintetében is – tette hozzá a vezérigazgató.

(Forrás: dehir.hu)

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

https://www.dehir.hu/debrecen/vilagszinvonalon-is-kiemelkedo-technologiaval-ujitjak-fel-a-csokonai-szinhazat/2022/02/01/?fbclid=IwAR0xq2mrpBQ1g5Hp6EkZqjisq3dHn7bQnyG-LIx8V3FzX7uemJEmLAKLK8M