A HUNÉP Zrt. kivitelezésében készült a Sensirion debreceni üzeme, amely kétszáz ember munkahelye lesz.

  • 2021-09-21

Ünnepélyesen átadták a svájci Sensirion debreceni üzemét. Ez a cég első gyára, amit az anyaországon kívül Európában hoztak létre. A gyárépületet a Xanga Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. és a Szinorg Universal Vagyonkezelő Zrt. közösen építette fel a Határ úti ipari parkban, s azt a Sensirion magyarországi leányvállalata bérli tőlük.

Herdon István, a Xanga Ventures vezérigazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, a Xanga üzleti modellje 20 éve változatlan; kulcsrakész üzemeket épít, melybe beköltözhetnek a betelepülő cégek. Kiemelte, a szenzorgyártás, így a Sensirion is sikeres jövő előtt áll.

Papp László polgármester elismerését fejezte ki a Sensirion döntéshozóinak, hogy létrehozták ezt az inspiráló munkakörnyezetet, s ezzel elhozták Svájc egy kis darabját Debrecenbe.

Szűcs Gyula, a Szinorg elnök-vezérigazgatója azt mondta, a cégcsoport két tagvállalata is részt vett a beruházásban, a Szinorg társbefektetőként, a HUNÉP pedig kivitelezőként. Hozzátette, büszke a kollégáira, hiszen a szerződés aláírásától eltelt 15 hónap alatt sikerült felépíteni egy nagyon magas minőséget képviselő gyártóüzemet.  

Patrick Good, a Sensirion Holding karbantartási és infrastrukturális igazgatója magyarul köszöntötte a résztvevőket, majd előadásában elmondta, számos lehetséges helyszínt megvizsgáltak beruházásuk helyszínéül, s Debrecenben találtak rá arra a városra, ahol a következő szintre tudják emelni a Sensiriont. 

Johannes Bleuel, a Sensirion Holding alelnöke azt emelte ki, hogy a gyár nagyon rövid idő alatt készült el, s hogy Debrecenben kiváló csapatot tudnak építeni az induláshoz. 

Vezető gyártó szabadalmaztatott technológiával

A Sensirion Holding a digitális mikroszenzorok és rendszerek vezető gyártója. A termékválaszték tartalmaz többek között gáz- és folyadékáram-érzékelőket, nyomáskülönbség-érzékelőket, illetve környezeti érzékelőket a páratartalom és hőmérséklet mérésére, illékony szerves vegyületek elemzésére, továbbá szén-dioxid és részecskék elemzésére.

(Forrás: dehir.hu)