Beteg gyermekek karácsonyát tettük szebbé társvállalataink segítségével

  • 2023-12-12

Több doboznyi játékkal, könnyvel és édességgel tettük szebbé a beteg gyermekek karácsonyát a Debreceni Gyermekklinikán.

Az adományokat a Szinorg cégcsoport tagvállalataink dolgozói lelkesen gyűjtötték össze, ezzel enyhítve a benn gyógyulók mindennapjainak nehézségeit, mosolyt csalva a kicsik arcára.

A Klinikai Központ Gyermekrehabilitációs, Gyermeklélektani és Pszichoszomatikus Részlegén 32 kórházi ágy található, és gyakorlatilag ahogy egy kisgyermek a kezelés után hazamehet, sajnos azonnal érkezik helyére egy új kis beteg.

Prof. Dr. Nagy Beáta Erika Gyermekrehabilitációs, Gyermeklélektani és Pszichoszomatikus Részlegének vezetője a szerdai adományátadón nagy örömmel fogadta a több doboznyi meglepetést – plüssöket, mesekönyveket, rajzeszközöket, finomságokat.  

– Sok kisgyermek mozgás- illetve értelmi rehabilitációját és általános fejlesztését is itt indítjuk el. Három hétig tartózkodnak itt, tehát sok gyermek a Mikulást is a klinikánkon tölti. Ezért is szívet melengető ez az adomány, amit nagyon köszönünk az adományozóknak.

Vállalatunk számára nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalás. Jó példa erre a HUNÉP nyári, jótékonysági foci építőipari kupája, amelyet már második alkalommal rendeztünk meg s, amelynek bevételét hagyományosan a Gyermekklinikának adtunk át.

Bakos Miklós a HUNÉP Zrt. vezérigazgatója az összes adományozó munkatárs nevében az átadón elmondta, a vállalat évek óta elkötelezett támogatója a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának.

– Rendszeresen keressük azokat az alkalmakat és nagy örömmel szervezzük a gyűjtéseket, amelyekkel a klinika kis betegeinek segíthetünk. Ezen a részlegen, ahová most karácsonyi adományunk került, állami gondozott kicsiket is gyógyítanak. Így külön öröm, hogy az ünnep közeledtével olyan gyerekeknek is szerezhetünk egy kis örömöt, akiknek az életük folyamán ebből sajnos kevesebb jut.

A cél kettős, hiszen cégcsoportunk a jótékonyság mellett szeretné az építőiparban dolgozó cégek és munkavállalók társadalmi támogatottságát, az iparág elismertségét is növelni.