A HUNÉP Zrt. kezdheti a SENSIRION gyárának kivitelezését

  • 2020-06-30

A Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban indítja be új, közép- és kelet-európai gyárát 2021. májusában a Sensirion.

A gyárat a SZINORG és a XANGA Cégcsoport közös befektetés keretében egy év alatt építteti fel. A fejlesztés mintegy 3,5 Mrd Ft (10 millió euró) nagyságrendű. Az alapozási és szerkezetépítési munkák vonatkozásában a kivitelező a HUNÉP Zrt. A munkaterület átvétele éppen az alapkőletétel napján történt meg, a további kivitelezésre vonatkozó megállapodásokat előkészítő ártárgyalások folyamatban vannak.

A gyártóüzem június 30-i alapkőletétele alkalmából Herdon István, a XANGA Cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy éppen egy éve kezdték el a tárgyalásokat a Sensirionnal. A megállapodás a koronavírus-járvány alatt született meg, így a folyamat mindenkinek emlékezetes marad.

Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója az időkapszulába helyez egy hő- és páratartalom mérőt

Ugyan a beruházás a Szinorg és Xanga Cégcsoportok befektetésének köszönhetően valósulhat meg, Debrecen Megyei Jogú Város Önkörmányzatának, valamint az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központnak is köszönhető az, hogy az elektronikai ipar egyik vezető svájci vállalata végül Debrecen városát választotta a beruházás helyszíneként.