90 százalékos készültségi állapotban van a Csokonai Színház

  • 2023-01-30

Végéhez közeledik a Csokonai Színház 2020. szeptemberében megkezdett felújítása. A műemléki épületben a szakemberek már végeztek a külső, belső festési és burkolási munkálatokkal, és a nézőtéri székek jelentős része is a helyére került már. A Csokonai Színház érkezési tere teljesen megújult: tágas oszlopcsarnok fogadja a látogatókat.

A beruházás egyik fontos eleme, hogy a színház befogadóképessége csaknem a kétszeresére növekedett, így a kapacitása – nagy becsben tartva az építészeti értékeit az épületnek– jelentős mértékben növekszik. A korábbi 350 teljes értékű ülőhelyhez képest most több mint 600 ülőhely található a színházban   ̶ mondta Papp László polgármester.

A beruházás lebonyolítása műemléki felügyelet mellett zajlik. A gépészeti és elektromos munkák már befejeződtek, és hamarosan a színpad szerelési munkái is elkészülnek. Az épületbe az ország egyik legmodernebb színpadtechnikája kerül beépítésre, amely hasonló a Csokonai Fóruméhoz. A modernizációnak és bővítésnek köszönhetően a társulatnál hamarosan többlépcsős létszámbővítésre lesz szükség

A színház a fő profilja mindenképpen az lesz, hogy az operajátszást újraélesztve ismét el tudjon indulni az operaélet Debrecenben, és minden olyan színpadi produkció, amihez nagyzenekar vagy egy nagyobb tér szükséges   ̶ emelte ki Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója.

A homlokzatfelújítással és a parkberendezéssel már korábban végeztek a szakemberek, így jelenleg a beruházás 90 százalékos készültségi állapotban van.

Forrás: az írás a dehir.hu portálon megjelent cikk felhasználásával készült
Fotók:  dehir.hu/Kandert Szabolcs
Szerkesztő: Orosz Júlia