DUÁLIS KÉPZÉS

A HUNÉP Universal Építőipari Zrt. csatlakozott a duális képzéshez a Debreceni Egyetem Műszaki Karával együttműködve. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik mesterszakos diplomájukat duális képzés keretein belül szeretnék megszerezni egy stabil háttérrel rendelkező cégnél, fiatalos munkakörnyezetben.

A szakmai gyakorlóhely neve és székhelye: HUNÉP Universal Építőipari Zrt., 4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36.

Műszaki menedzser mesterszak duális képzése

A műszaki menedzser mesterszak a Műszaki Karon duális képzési formában is elindul a 2017/18 tanévtől II. félévétől. A képzés duális jellege abból adódik, hogy a gyakorlati oktatás a Debreceni Egyetem Műszaki Karán kívül a képzési idő bizonyos részében a HUNÉP Universal Zrt.-nél történik. A duális hallgató a szorgalmi időszakot a „hagyományos” nappali munkarendű hallgatóval együtt végzi a felsőoktatási intézménynél (intézményi szakasz). A szorgalmi időszak alatt, heti két napot tölt a hallgató a partnervállalatnál. A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak, és fizetést kapnak. További információk: www.dualisdiploma.hu

A duális felsőfokú képzés felvételi eljárása

A duális képzési formájú szakokra történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll. A duális képzésben az lesz hallgató, aki mindkét felvételin sikeresen szerepelt.

 1. A felsőoktatási felvételi jelentkezést le kell adni a DE Műszaki Kar választott szakjára a felvételi jelentkezési határidőig (2018. július 11-ig) a felvi.hu-n.
 2. Továbbá jelentkezni kell vállalatunkhoz, 2018. június 15-ig.
 • Kérjük a jelentkezőket, hogy a titkarsag@hunep.hu címre küldjék meg önéletrajzukat, motivációs levelüket.
 • Ezt követően személyes meghallgatás keretein belül ismerkedünk meg a leendő hallgatókkal.

A duális képzésben résztvevő vállalatoknak legkésőbb a sorrendmódosítási határidőig (2018. július 11.) értesíteniük kell a hozzájuk jelentkezőket a kiválasztás eredményéről.

A HUNÉP Universal Zrt. kivitelezői műszaki gyakornok pozícióra keres olyan műszaki menedzser MSc hallgatót, aki:

 • rugalmas gondolkodású, nyitott a kihívásokra
 • folyamat-, illetve rendszerszemléletű
 • jól terhelhető, dinamikus
 • magabiztos számítógépes ismeretekkel rendelkezik (MS Office)
Főbb feladatai:
 • beruházások adminisztrációs feladatainak előkészítése, vezetése
 • anyagkigyűjtések, anyag bevételezések, szállítólevelek nyilvántartása
 • tervfeldolgozás
 • minőségbiztosítási rendszer dokumentációja
 • szerződések, alvállalkozói nyilvántartások vezetése
 

Főoldal - Magunkról / Bemutatkozás

A HUNÉP Universal Építőipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság rövid története

A HUNÉP Universal Építőipari Zrt. jogelődjei időrendi sorrendben:

 • 1951-ben alapították a Hajdú-Bihar Megyei Tanácsi Építőipari Vállalatot, mely

 • 1989-ben Hajdúsági Univerzális Építőipari Vállalat (HUNÉP) néven, majd részvénytársasággá alakulását követően

 • 1992-től Hajdúsági Univerzális Építőipari Részvénytársaság (HUNÉP RT) vált ismertté.

 • 2001-ben a HUNÉP RT összeolvadt a saját tulajdonú HUNKER Kft-vel, melynek eredményeként megemelt alaptőkével létrejött a mai HUNÉP Universal Építőipari Részvénytársaság, rövidített nevén: HUNÉP Universal Rt.

 • 2006-ban a törvényi rendelkezéseknek megfelelően, a részvénytársaság zártkörűen működő részvénytársasággá alakult át. Rövidített néven HUNÉP Universal Zrt.

Az első jogelőd a Tanácsi Építőipari Vállalat tevékenységi köre kezdetben szinte kizárólag épületek felújítására korlátozódott, azonban az 1960-as évektől kezdődően a cég már új közintézményeket és lakásokat is épített a Hajdú-Bihar megye területén.

 

A folyamatosan növekvő szervezet új technológiákat vezetett be, mint például a nagytáblás és alagútzsalus vasbeton szerkezet építés, kohósalak cölöpalapozás, melyek elsősorban az iparosított lakásépítés hatékonyságát szolgálták.

 

Az 1980-as években a vállalat már a megye második legnagyobb, kb.1200 főt foglalkoztató építőipari szervezete volt, azonban - az ágazat országos recessziójának következtében - az évtized végére a rendelésállomány jelentősen visszaesett, és ez a kitöltetlen kapacitások miatt működési zavarokat okozott.

 

1991-ben - a részvénytársasággá alakulás időszakában - jelentős szervezeti és személyi változások történtek, melyek megakadályozták a szervezet további leépülését és szigorú költséggazdálkodás mellett megkezdődött a piacgazdasági viszonyoknak megfelelő struktúra kiépítése.

 

1992-ben a privatizációs folyamat eredményeképpen a társaság 200 millió Ft alaptőkével állami tulajdonból magántulajdonba került. A cég tulajdonosai azóta is vezető, meghatározó pozíciókat töltenek be a szervezetben.

 

Az elkövetkező években a cég dinamikus fejlődésnek indult, és az első veszteséges évet követően gazdálkodása folyamatosan nyereségessé vált. A jórészt magasépítési munkákból származó árbevétel az évek során megtöbbszöröződött.

 

Jelenleg nagyságrendünk és referenciáink alapján az ágazat egyik legjelentősebb építőipari szervezetének mondhatjuk magunkat.

 

Árbevételünk meghatározó részét elsősorban az oktatási, egészségügyi, idegenforgalmi, kereskedelmi és egyéb szolgáltatási területen létesített középületek megvalósítása adja.

 

Elsődleges célunk megőrizni és megerősíteni az elért pozíciónkat, ezért minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetünk a minőségi munkavégzésre, amelyet igazolnak azok az Építőipari Mesterdíj kuratóriuma által megítélt díjak is, illetve egyéb elismerések, amelyeket az alábbi épületeken végzett munkánk eredményeként nyertünk el.

 

NÍVÓDÍJAK:

 • 2016. dec. 9. – A Debreceni Járásbíróság új Épülete

 • 2016. dec. 9. – A Debreceni Református Hittudományi Egyetem - rekonstrukció

 • 2015. dec. 9. – A Debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója (Debrecen)

 • 2015. dec. 9. – Tudományok palotája

 • 2013. dec. 12. – Az Eszterházy Károly Főiskola Rehabilitációs Beruházás Műemléki Épülete (Eger)

 • 2009. dec. 11. - A Kardiovaszkuláris és Onkológia Komplex Regionális Egészségközpont Modell (Debrecen)

 • 2009. dec. 11. - A Kardiovaszkuláris és Onkológia Komplex Regionális Egészségközpont Modell (Debrecen) – Közreműködési díj: Építésszerelési Főüzem

 • 2006. dec. 14 – A Debreceni Egyetem, Nagyerdei Campus Élettudományi Épülete (Debrecen)

 

MESTERDÍJAK:

 • 2014. dec. 15. – A Tudományos Élménypark VB Szerkezetépítési és Homlokzati Üvegfelületek Munkájának Minőségéért (Debrecen)

 • 2014. ápr. 15. – A Debreceni Nagyerdei Stadion Rekonstrukció Projektvezetésében Végzett Munkájának Elismeréséért – Szűcs Gyula, Hegymegi István, Kamuti Géza, Sebők Tibor, Vigh Tamás részére

 • 2005. jún. 21. - A Debreceni Egyetem, Élettudományi Központ Laborépülete, Hőközpontjában Szabályozó Blokkoknál, valamint a Fan-Coil Rendszereknél Végzett Szerelések Minőségének Elismeréséért

 • 2005. dec. 17. - A Debreceni Egyetem, Élettudományi Központ és Könyvtár Új Épülete, Vázszerkezetének Zsaluzási Vasszerelési és Betonozási Munkái Minőségének Elismeréseként

 • 2003. jún. 25. – A Debreceni Mediterrán Élményfürdő (Aquaticum) Vasbeton Tartószerkezetei Minőségének Elismeréséért

 • 1999. - Hajdúsági Univerzális Építőipari Részvénytársaság: A Debreceni Kenézy Gyula Kórház Két Épülete (pszichiátriai és fertőző osztálya), Homlokzatburkolata Minőségének Elismeréseként

 • 1997. jún. 5. - Hajdúsági Univerzális Építőipari Részvénytársaság: A Debreceni Tóth Árpád Gimnázium Vasbetonszerkezet, Acélszerkezet és Kitöltőfalazat Építési Munkái, Szerelt és Falazott Válaszfalak Építési Munkái, Tornatermi Födém és Hangszigetelési Munkák és Általános Épületgépészeti Szerelési Munkák Minőségének Elismeréseként


EGYÉB DÍJAK, ELISMERÉSEK:

 • 2014. dec. 16. – Lechner Ödön díj: Szűcs Gyula részére – Több Évtizedes Kiemelkedő Szakmai és Vezetői Munkássága az Építőipari Ágazat Fejlődése és Elismertsége Érdekében Folytatott Széleskörű Szakmai és Társadalmi Tevékenysége Elismeréseként

 • 2010. ápr. 21. – Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Egészségügyi Főosztálya – Az Év Akadálymentes Épülete 2009. Építészeti Nívódíj Keretében: Postás Üdülő – Szálló Épülete Rekonstrukciójában Közreműködőként

 • 2009. dec. – Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata, Kamuti Géza, Termelési Igazgatót A Debreceni Kardiovaszkuláris és Onkológia Komplex Regionális Egészségközpont Létesítésére Alapított HUNÉP Universal Zrt. - Magyar Építő Zrt. Konzorcium Delegált, valamint Több, Korábban Díjazott Létesítmény Sikeres Műszaki Vezetőjét Építési Alkotói Díjban részesíti.

      A HUNÉP Universal Zrt. stratégiája
        HUNÉP Universal Zrt., H-4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36, Tel.: +36 (52) 507-300