DUÁLIS KÉPZÉS

A HUNÉP Universal Építőipari Zrt. csatlakozott a duális képzéshez a Debreceni Egyetem Műszaki Karával együttműködve. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik mesterszakos diplomájukat duális képzés keretein belül szeretnék megszerezni egy stabil háttérrel rendelkező cégnél, fiatalos munkakörnyezetben.

A szakmai gyakorlóhely neve és székhelye: HUNÉP Universal Építőipari Zrt., 4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36.

Műszaki menedzser mesterszak duális képzése

A műszaki menedzser mesterszak a Műszaki Karon duális képzési formában is elindul a 2017/18 tanévtől II. félévétől. A képzés duális jellege abból adódik, hogy a gyakorlati oktatás a Debreceni Egyetem Műszaki Karán kívül a képzési idő bizonyos részében a HUNÉP Universal Zrt.-nél történik. A duális hallgató a szorgalmi időszakot a „hagyományos” nappali munkarendű hallgatóval együtt végzi a felsőoktatási intézménynél (intézményi szakasz). A szorgalmi időszak alatt, heti két napot tölt a hallgató a partnervállalatnál. A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak, és fizetést kapnak. További információk: www.dualisdiploma.hu

A duális felsőfokú képzés felvételi eljárása

A duális képzési formájú szakokra történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll. A duális képzésben az lesz hallgató, aki mindkét felvételin sikeresen szerepelt.

 1. A felsőoktatási felvételi jelentkezést le kell adni a DE Műszaki Kar választott szakjára a felvételi jelentkezési határidőig (2018. július 11-ig) a felvi.hu-n.
 2. Továbbá jelentkezni kell vállalatunkhoz, 2018. június 15-ig.
 • Kérjük a jelentkezőket, hogy a titkarsag@hunep.hu címre küldjék meg önéletrajzukat, motivációs levelüket.
 • Ezt követően személyes meghallgatás keretein belül ismerkedünk meg a leendő hallgatókkal.

A duális képzésben résztvevő vállalatoknak legkésőbb a sorrendmódosítási határidőig (2018. július 11.) értesíteniük kell a hozzájuk jelentkezőket a kiválasztás eredményéről.

A HUNÉP Universal Zrt. kivitelezői műszaki gyakornok pozícióra keres olyan műszaki menedzser MSc hallgatót, aki:

 • rugalmas gondolkodású, nyitott a kihívásokra
 • folyamat-, illetve rendszerszemléletű
 • jól terhelhető, dinamikus
 • magabiztos számítógépes ismeretekkel rendelkezik (MS Office)
Főbb feladatai:
 • beruházások adminisztrációs feladatainak előkészítése, vezetése
 • anyagkigyűjtések, anyag bevételezések, szállítólevelek nyilvántartása
 • tervfeldolgozás
 • minőségbiztosítási rendszer dokumentációja
 • szerződések, alvállalkozói nyilvántartások vezetése
 

Főoldal - Hírek

Ötszáz új munkahelyet teremt az FAG beruházása Debrecenben
2017-05-12
A város Kelet-Magyarország gazdasági erőközpontjává vált, az új beruházás pedig tovább erősíti ebben Debrecent – mondta a polgármester.
Ötszáz új munkahelyet teremt az FAG beruházása Debrecenben
A német Schaeffler-csoporthoz tartozó debreceni FAG Magyarország Ipari Kft. új, Határ úti Ipari Parkba tervezett gyártócsarnokának felépítésével tovább növeli gyártókapacitását Debrecenben.

A vállalat gördülőcsapágyakat, siklócsapágyakat gyárt és különböző motorelemeket fejleszt az autóipar részére. Csütörtökön délután tartották meg a gyártócsarnok ünnepélyes alapkőletételét, az eseményen részt Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Oliver Jung, a Schaeffler AG igazgatósági tagja, Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Papp László, Debrecen város polgármestere.

Szabó Péter elmondta, a 80 millió eurós, több mint 24 milliárd forintos beruházással további 500 munkahelyet teremtenek a régióban. Mint fogalmazott, ez a fejlesztés komoly elkötelezettséget jelent a cég részéről a térség és Debrecen irányába. A tervek szerint 2018 márciusában készülhet el a fejlesztés, az újonnan telepített gépparkban pedig a jövő év második negyedévében indulhat el a termelés, ami 2019-re éri el a teljes kapacitást. A Schaeffler-cégcsoport elképzelései szerint ötven százalékkal növelnék a mostanihoz képest a gyártást, a bővítéssel pedig elsősorban az európai piacra fognak koncentrálni.

Papp László polgármester beszédében hangsúlyozta, a debreceni gazdaság gyors bővülésnek indult az elmúlt években, a változás érintette a város hagyományos és újszerű technológiai iparágait is. Kiemelte, Debrecen Kelet-Magyarország gazdasági erőközpontjává, ipari centrumává vált és ez a pozíciója egyre erősödik. Hozzátette, a város valamennyi szektorát érinti a fejlődés.

Egyelőre nem jelentkeznek korlátok, komoly tartalékok vannak a munkaerőpiacban, a város oktatási potenciálja pedig rendkívül erős. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 1-2 évben azt fogalmazták meg, hogy 30 százalékkal növeljék a szakképzés hallgatói állományát, azért, hogy a befektetőket megfelelő szakképzett munkaerővel lehessen kiszolgálni.

A polgármester hangsúlyozta, az FAG megmentője a fémmegmunkálásnak, a csapágy-gyártásnak Debrecenben, hiszen a területen korábban több ezer embert foglalkoztattak, ám egy ideig teljesen visszaesett ez a terület. Papp László elmondta, a fejlesztéssel Debrecen gazdaságán belül erős pozícióba kerül az FAG. Mint mondta, összességében az elkövetkező években közel 2 ezer munkavállalója lesz a gyár működésbe léptetésével a cégnek. A polgármester megjegyezte, a Schaeffler Akadémia 2014-s megnyitása óta nagyot javult a szakképzés minősége, itt kapják meg a legmagasabb gyakorlati tudást a diákok.

“Hihetetlen dinamikával fejlődik a város, jó érzés látni, hogy egyre több munkahely jön létre, Debrecen támaszkodik az egyre erősödő szakképzésre” – mondta Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, aki úgy véli, fontos, hogy ne az olcsó munkahelyek miatt jöjjenek a nagy multinacionális cégek Magyarországra, hanem inkább a magas szakmai tudásbázis, a magyar emberek lojalitása, kreativitása csábítsa ide őket.

Mint fogalmazott, XXI. századi technológia települ a városba, egyre nagyobb a magyar magasan hozzáadott érték, s ahhoz, hogy fejlődjön az ország, tudnia kell növekedni.

Hangsúlyozta, fontos cél, hogy minél jobb termékeket állítsanak elő a szakemberek itthon, amit aztán exportálni is lehet külföldre. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, az a cél, hogy mindenki dolgozzon az országban és minél több embernek magasan hozzáadott értékű munkahelye legyen.

Megjegyezte, egyre több német vállalat szeretne beruházásokat végezni Magyarországon. Nagy büszkeség, hogy ilyen jelentős innovációs központ jött létre Debrecenben, s látványosan javul az életszínvonal a városban – tette hozzá a politikus.

A Schaefler-cégcsoport törekvése elejétől kezdve az volt, hogy a lehető legkorszerűbb, legfejlettebb eszközöket hozzák Debrecenbe, Oliver Jung, a cégcsoport igazgatósági tagja elmondta, ez az elképzelés folyamatosan teljesül, amit a mostani beruházás is mutat. Sikeresnek nevezte a Debrecennel való együttműködést, s hangsúlyozta, a csoport hosszútávú stratégiájának következő lépése az üzemcsarnok építése.

Szerinte kiválóak a feltételek és a körülmények Magyarországon, tökéletesen alkalmasak a beruházások elvégzéséhez

Forrás: www.dehir.hu
Ötszáz új munkahelyet teremt az FAG beruházása Debrecenben
Ötszáz új munkahelyet teremt az FAG beruházása Debrecenben
Ötszáz új munkahelyet teremt az FAG beruházása Debrecenben
Ötszáz új munkahelyet teremt az FAG beruházása Debrecenben
Ötszáz új munkahelyet teremt az FAG beruházása Debrecenben
Ötszáz új munkahelyet teremt az FAG beruházása Debrecenben
Ötszáz új munkahelyet teremt az FAG beruházása Debrecenben
Ötszáz új munkahelyet teremt az FAG beruházása Debrecenben
Ötszáz új munkahelyet teremt az FAG beruházása Debrecenben
      A HUNÉP Universal Zrt. stratégiája
        HUNÉP Universal Zrt., H-4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36, Tel.: +36 (52) 507-300