Főoldal - Cégcsoport / HUNÉP KLK Hotel Zrt.

HUNÉP KLK Hotel Zrt.

A Debreceni Egyetem (Egyetem tér 1. sz.) Kossuth Lajos I-II-III.sz. kollégiumok az utóbbi időszakban nagy fejlesztések, rekonstrukciók színtere. Ezt indokolja többek között a Nagyerdő centrumában való elhelyezkedése, illetve az Egyetem központi épületének szomszédsága.

A Kollégium üzemeltetése kiváló adottságai folytán nem korlátozódik a tanévek időszakára, a nyári oktatási szünet idején július és augusztus hónapokban kollégiumi szállóként is funkcionál.

A Kossuth Lajos Kollégium három épülete nem messze a főépülettől helyezkedik el. Ezek közül a legújabb épületében található a Debreceni Egyetem és a Tanítóképző Főiskola közös kollégiuma, az "Újkoli", melynek felújítása 2006 szeptemberében befejeződött.

A kollégiumok rekonstrukciója három ütemben zajlik, mely a legnagyobb befogadó képességgel rendelkező III-as számú kollégium részleges felújításával kezdődött el 2006. júliusában. Ezt követően a 288 fő elhelyezésére alkalmas II-es épület felújításával folytatódik 2007 januárjáig. A munkálatok a 319 férőhelyes I-es kollégium rekonstrukciójával fejeződik be, mellyel várhatóan a 2007/2008-as tanév kezdetére, előreláthatólag augusztusra végeznek.

A Debreceni Egyetem és a HUNÉP Universal Zrt. között korábban létrejött szerződés alapján a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos I-II-III.sz. Kollégiumok PPP konstrukcióban a HUNÉP Universal Zrt. által kerülnek felújításra és a HUNÉP KLK Hotel Zrt 20 évig üzemelteti azt.

A kollégiumok szobánként közös zuhanyzóval, szintenként konyhával rendelkeznek. Minden szobában kiépített internet- és tévécsatlakozás, illetve az egyetemi belső telefonhálózat is megtalálható.

A három kollégiumi épület közül a legnagyobb befogadó képességgel a III-as számú kollégium rendelkezik, melyben 651 hallgatót lehet elhelyezni. A hat emeletes létesítményben a diákok kettő illetve három ágyas szobákban kerülnek elszállásolásra. Itt működik a Hatvani István Szakkollégium, melynek tagjai zömében az 1. emeleten kaptak elhelyezést.

Az épület tetőterében könyvtár, a földszinten kávéház és irodahelyiségek, az alagsorban pedig szolárium, szauna, kondi- illetve fitness terem, továbbá mosoda és fénymásoló is a diákok rendelkezésére áll.

A majdan teljes egészében felújított I-es és II-es kollégium nyári időszakban egyéni szálláshelyek biztosítására is lehetőséget kínál, emeletráépítése pedig lehetővé tette az épület lifttel való felszerelését. Itt a hallgatók és a leendő szállóvendégek egy- és kétágyas szobák kényelmét élvezhetik, mely a III-as kollégiumhoz hasonlóan került kiépítésre. A komplexum működtetését két recepció segíti, mely az I-es és III-as épületben található.

      A HUNÉP Universal Zrt. stratégiája
        HUNÉP Universal Zrt., H-4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36, Tel.: +36 (52) 507-300